В центъра на Прага станаха остри сблъсъци между демонстранти и

...
 В центъра на Прага станаха остри сблъсъци между демонстранти и
Коментари Харесай

Остри сблъсъци в Прага след новите мерки за К-19

 

В центъра на Прага станаха остри конфликти сред стачкуващи и полицията по време на митинг против новите ограничения, наложени поради разпространяването на ковид. Според портала iDNES, повече от две хиляди души са се събрали на Площада на Стария град.

Протестът ескалира към час след началото. Някои от събраните са атакували полицията, хвърлили камъни и фойерверки против тях. Полицаите получили подкрепление, а след това употребявали сълзотворен газ и водно оръдие. Сред участниците били нападателни футболни и хокей почитатели. Девет души са ранени при случая, имали пострадвания на главата, порязвания или затруднено дишане поради сълзотворния газ. Над 50 души са арестувани.

В Чехия бе оповестена изключителна обстановка поради новата вълна от ковид. От 14 октомври е неразрешено събирането на повече от шест индивида, учебните заведения, заведенията за хранене и клубовете са затворени. Построени са краткотрайни лечебни заведения за COVID-19. Повече от 168 000 чехи са инфектирани от началото на пандемията, а 1 300 са умряли.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР